Kweken Met Led - Hoe Kweek Je Met Leds?

Published okt. 17, 21
6 min read

Verlichting & Elektra - De Peperpot - de Peperpot

Sommige lampen zijn zo sterk en/of geven zoveel warmte af, dat ze heel hoog moeten hangen, Voor een kleine oppervlakte heb je helemaal geen dure lampen nodig - Goede kwaliteit Spectrum KING LED SK602+GH. LED Verlichting. Watt vs Lumen: Watt is de hoeveelheid energie nodig om licht te maken, lumen is een eenheid om de hoeveelheid licht te meten.

Maar lumens zijn ook niet de beste manier om het licht te meten. Beter is nog in μmol/m²/s. PAR wordt ook veel gebruikt, maar uiteindelijk is dat vooral interessant voor mensen die de volledige groeicyclus van de plant willen doorlopen. Vergeet niet dat lampen energie verbruiken. Op die manier zijn de planten duurder dan dat je ze buiten opkweekt.

Led Kweeklampen Uv Beoordelingen – Online Winkelen

Een super tip zijn ook de vele fora op het internet, en – grappig genoeg – vele wiet fora 😀 Welke types lampen heb je? Er zijn een aantal soorten lampen. Hieronder een overzichtje van de meest courante, de kaars laten we achterwege 😀 De typische oude gloeilampen. De hoge wattage lampen zijn amper nog te vinden, maar her en der zie nog nog wel wat.

of beter gekend als de en de Een lamp die licht geeft door het oplichten van een fluorescerende laag onder invloed van ultraviolette stralen die opgewekt worden door gasontlading in de lamp. De opbrengst in lumen per watt is 5 tot 6 keer hoger. Ze zijn goedkoop en verbruiken minder energie, maar koop wel liefst daglicht lampen (let op het label: 6400K of hoger),.

De 3 Beste Led Kweeklampen: Kweken Met De Juiste Led - depeperpot.nl

Natuurlijk, mijn pepertjes gaan in mei naar de serre, dus voor mij niet belangrijk. Voor de rest is dit een goede lamp om o. Kweeklampen - Hydrocultuur. a. sla en kruiden onder te kweken. Zogezegd de meest efficiënte lampen met het meest intense licht, maar duur. Er zijn een aantal verschillende soorten: Mercury Vapor, Metal Halide, High Pressure Sodium, Low Pressure Sodium Maar, voor de meeste mensen – die gewoon enkele plantjes voor buiten en de serre willen opkweken tegen de lente – is dit waarschijnlijk overkill.

Kweken Voor Beginners de PeperpotBeginnershandleiding Voor Kweeklampen Voor Binnenshuis depeperpot.nl

We spreken hier niet over kleine LED’s maar over High Powered Bright LEDs van 1, 3 of meer watt. Je ziet ze ook heel veel terugkomen in de kleine Smart Gardens. Aangezien planten voornamelijk rood en blauw licht nodig hebben, kan de fabrikant spelen met de aantallen rood versus blauw (en andere kleuren).

Kweken Met Led? Bekijk De 10 Meest Gemaakte Fouten - depeperpot.nl

In de winter zie je soms wel eens een serre met roos licht! We mogen niet denken dat er enkel die rode en blauwe LEDs worden gebruikt, velen gebruiken ook LEDs met het volledige spectrum aan zichtbaar licht. Led lampen zijn ook niet zo goedkoop als je denkt, maar zijn wel zuinig in verbruik.

Led Kweeklamp Voor- En Nadelen - Informatie depeperpot.nlFluence Spydr 2x Led Kweeklamp - Klusspullen Kopen?

Het internet en youtube staat vol handige tips en tricks - Goede kwaliteit Spectrum KING LED SK602+GH kweeklampen. Je hebt dan ook de keuze tussen allerlei gewenste kleuren en je kan SMD, CREE of COB LEDs gebruiken (de verschillen tussen die leds zijn niet belangrijk voor dit artikel, enkel de “die hard fan”). Reflectoren Licht wil altijd alle kanten op.

Fluence Spydr 2x - Beste Kweeklampen

Kweeklampen - Hydrocultuur de PeperpotLed-kweeklampen Voor Het Binnen Kweken Van Planten de Peperpot

Zon is gratis, maar elektriciteit niet. Daarom willen we het licht sturen naar waar het hoort, de planten, om de efficiëntie van onze opstelling te verhogen. Dat gebeurt aan de hand van reflectoren. Er zijn verschillende soorten reflectoren. Afhankelijk van de vormgeving kan het licht “gericht” (grootte van de lichthoek bv.) worden en om “hotspots” (teveel licht geconcentreerd op een bepaald punt) te minimaliseren.

Over ’t algemeen bestaan de reflector kappen uit gepolijst of gehamerd aluminium, eventueel met een speciale coating. Verschillende reflectoren Ondanks de reflectoren over de lampen, zal er nog steeds een deel licht verloren gaan. LED groeilampen en LED kweeklampen - LED lampen. Om dat lichtverlies tegen te gaan, kweekt men ook wel eens in een groeitent waarvan de binnenkant wit is of bestaat uit een reflecterende stof (meestal zilverachtig).

Led Groeilamp Kweeklamp Ledware Uw Specialist - depeperpot.nl

Een kastje bouwen met een aluminium frame of wat planken. Daarna bedekken met iets reflecterend. Het interessants is een goede reflector folie, maar je kan ook andere zaken gebruiken (van beste naar slechtste): witkalkwitte grondverfmat witte verfzwart/wit foliehooglans verfalu-foliezelfs van die eerste-hulp-dekentjes zijn bruikbaar Zo’n tentjes zijn natuurlijk alleen van belang voor mensen die het wat professioneler willen aanpakken.

Jouw keuze zal vooral van jouw doel afhangen en mag zich niet beperken tot de voorbeelden hieronder. Het zijn eerder richtlijnen en bepaalde mensen zullen mij misschien tegenspreken. Simpel en goed genoeg voor de beginner Wil je slechts een paar plantjes opkweken zoals tomaten, pepers of paprika’s, pompoenplantjes… om in de lente uit planten of wil je wat kruiden en sla binnenshuis kweken, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een 60x40cm bakje voorzien van 2 x TL-lampen (koud wit licht, liefst 6400K), zoals hieronder: Je kan ook een voorraadstelling ombouwen en/of spelen met enkele TL lampen en een kweekbak eronder.

Fluence Spydr 2x + Dimmer Led Kweeklamp Kopen - Online - depeperpot.nl

Zolang je maar Cool White neemt, dat is meestal goed genoeg voor de zaailingen. Liefst 2 naast elkaar. Sommige raden zelfs 3 lampen aan waarvan 1 Warm White, maar dat is niet echt nodig. De lamp zet je beter aan een tijdschakelaar, dat spaart je de moeite van aan en uit te zetten, én als je nachttarief hebt, zet je het licht automatisch aan tijdens de nacht (besparing, efficiëntie! ;p ).

Licht En Planten: Een Kweeklamp Kiezen En Installeren depeperpot.nlGoede Kwaliteit spectrum King Led Sk602+gh Kweeklampen de Peperpot

Dat zal een beetje afhangen van de planten en hoe snel ze moeten groeien. Soms moet een mens creatief zijn Mag het een beetje meer zijn? In dat geval heb je de keuze tussen LED lampen en HID lampen. Afhankelijk van het oppervlakte dat je wilt belichten (0. Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen. 8m² en meer), zit je met HID lampen makkelijk aan 125-250 of zelfs 400Watt (als je de volledige levenscyclus van de plant wil doorgaan).

Goede Kwaliteit spectrum King Led Sk602+gh Kweeklampen Volledige Spectrum Led Grow

Een wietplant die in de groeifase zit heeft een blauw – witte lichtkleur nodig. Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen. Met deze ‘cool white en warm white’ kleuren zal de plant beter groeien. Je kunt je wietplant dus uitstekend zonder dure lampen laten groeien, bloeien is echter een ander verhaal. - Fluence Spydr 2P. Een wietplant die moet gaan bloeien heeft veel meer licht nodig dan een plant die moet groeien.

Bij de start van de bloeifase schakel je over een HPS lamp. Onder deze lamp krijgen ze 12 uur licht. Je kunt je wietplanten perfect laten groeien onder TL buizen. Als je maar de juiste kleuren hebt! Gebruik bij TL verlichting voor de groei “cool white en warm white’ kleuren.

Energiezuinige Lampen Op Een Rij - de Peperpot

Goede Kwaliteit spectrum King Led Sk602+gh Kweeklampen Volledige Spectrum Led Growspectrum King Led Sk602+gh Volledige Spectrum Plant Led Kweeklampen de Peperpot


Een TL balk is te zwak voor de bloei. Je zult wel wat wiet overhouden maar het is eigenlijk niet de moeite.

Navigation

Home

Latest Posts

Schuimbeton Droogtijd

Published Sep 20, 22
6 min read

Betonvloer Laten Leggen? De Vakman

Published Sep 15, 22
5 min read