Musa Basjoo? Hier vind je het

Published Jul 25, 21
6 min read

Wagnerianus? lees verder

Als de tuin geen beschutte plaats geeft tegen de wind, bevelen we sterk de Trachycarpus wagnerianus aan als alternatief (winterharde palmbomen). Bij het aanplanten (zowel in pot als in de tuin) kunt u het beste Potgrond mediterraan en palm toevoegen.

Ongeveer 50 verschillende rassen palm, banaan, oleander en andere tropische boom en struik zaden, allemaal zeer scherp geprijsd! EOphalen of Verzenden. phoenix roebelenii.

Wij verkopen zeer kwalitatieve winterharde palmbomen van de rassen Trachycarpus fortunei en Trachycarpus wagnerianus tegen een vaste lage prijs. De palmbomen worden geïmporteerd uit Spanje, waar ze in het veld worden gekweekt en grootgebracht in een landklimaat om ervoor te zorgen dat het sterke en taaie palmbomen worden. Om ze optimaal te plaatsen in de volle grond of plantenbak hebben wij een speciale grondsoort ontwikkeld voor een optimale afwatering, vochtbuffer en voeding van deze palmbomen.

Tropische Planten? lees verder

Uiteraard kunt u ons ook bezoeken in Overloon voor advies op maat - adenium. Het verschil tussen beide rassen zit met name in de groeisnelheid en compactheid van de kroon. Waar de Trachycarpus fortunei gemiddeld 8-10cm groeit per jaar, doet de Trachycarpus wagnerianus daar minimaal twee keer zo lang over. De trachycarpus wagnerianus heeft kortere bladstelen en kleinere bladeren waardoor de Trachycarpus wagnerianus een compactere kroon heeft dan de Trachycarpus fortunei die een kroonbreedte van ruim één meter kan vormen (winterharde palmboom).

Mangrove Palm? Kijk op de websiteWinterharde Yucca? Klik hier voor meer info

Bij liefhebbers van de mediterrane wereld gaat het hart sneller kloppen bij het zien van palmbomen. Met palmen haalt u de sfeer van de Middellandse Zee naar uw tuin. De prachtige, exotisch aandoende bomen zijn –in tegenstelling tot wat meestal wordt gedacht- zijn palmbomen wel degelijk in staat om in Nederlandse tuinen te overleven.

Juist deze palmen weten weerstand te bieden aan het winterse klimaat en vormen zo een bijzondere aanvulling op uw tuin, balkon of terras - winterharde palm. Toch is enige voorzichtigheid bij strenge winters op zijn plaats. Hierover later meer. Palmbomen behoren tot de Arecaceae familie - palmbomen. Er bestaan maar liefst rond de 2600 verschillende soorten.

Palmboom Kopen? Hier vind je het

De meest winterharde palmbomen zijn de Chinese waaierpalm en de Europese dwergpalm. Deze soorten zijn geschikt voor buiten en vindt u in het assortiment van Tuinplantenwinkel. nl. woestijnroos planten. Beide soorten palmbomen kunt u in de tuin aanplanten of in een pot plaatsen. ensete ventricosum. De palmbomen hebben echter wel vorstbescherming nodig bij strenge of zeer strenge vorst.

Wilt u een palmboom kopen voor buiten die winterhard is? U kunt op onze webshop kiezen uit diverse maten van de Chinese waaierpalm (Trachycarpus) en de Europese dwergpalm (Chamaerops). Al onze bomen zijn van zeer goede kwaliteit en verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. Dat komt omdat wij de bomen zelf importeren.

Vandaar ook dat u het hele jaar door een grote voorraad kunt vinden. Niet alleen online kunt u palmbomen kopen, maar ook in ons plantencentrum te Knegsel kunt u winterharde palmbomen bestellen. In onze webwinkel vindt u de palmbomen in verschillende stamhoogtes. De stamhoogte is de maat van de stam vanaf de bovenzijde pot gemeten tot het gedeelte waar de bladstelen zich bevinden.

Winterharde Palmboom? Kijk op de website

De Trachycarpus fortunei en de Trachycarpus wagnerianus zijn in verschillende stamhoogtes te bestellen. De Trachycarpus fortunei kunt u ook als 3-stam aankopen. Het online kopen van een palmboom voor buiten is zeer eenvoudig op onze webshop, maar u bent natuurlijk altijd welkom in ons plantencentrum om de planten zelf te bekijken en uit te kiezen (yucca rostrata).

Deze palmboom staat beter bekend onder de naam Europese dwergpalmboom en wordt ook wel dwergwaaierpalm genoemd. Deze soort is iets minder bestand tegen strenge vorst dan de Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei), maar kan zeker goed overleven in het Nederlandse klimaat. Tot temperaturen van -8 graden Celsius is deze palmboom dan ook winterhard.De kenmerkende eigenschappen van deze palmboom zijn de compacte bladgroei en de stekeltjes aan de zijkanten van de bladstelen (fortunei). winterharde palmboom. De Chamaerops humilis groeit niet uit tot een boom maar zal zich ontwikkelen tot een struik en later vaak een meerstammig karakter krijgen. De stelen met bladeren groeien dan ook al vanaf de onderkant van de stam.

Flessenpalm? Klik hier voor meer info

De groei van deze Europese dwergpalm is vrij traag en blijft daardoor kleiner dan andere soorten palmbomen. yucca informatie. Deze soort is dan ook zeer geschikt om aan te planten in een kleinere tuin of te plaatsen in een pot op het terras. Deze tuinplant behoeft weinig verzorging. In de zomer geeft u hem éénmaal per week water, in de winter éénmaal per twee weken.

Zorg er dus voor dat er zich aan de onderzijde van de pot een gat bevindt. Zo kan het overtollige water altijd weglopen. Tevens is het aan te raden een laag hydrokorrels in de bodem van de pot aan te brengen. rostrata. Dit zorgt ervoor dat de onderste laag van de grond niet te nat blijft.

Deze langdurig werkende meststof kunt u tevens bij de aankoop van uw palmboom bestellen op Tuinplantenwinkel. nl. Met behulp van deze voeding blijft de bladkleur het hele jaar door mooi groen. Bij het aanplanten van palmbomen in zowel pot als tuin kunt u het beste mediterrane potgrond gebruiken. Het snoeien van de Europese dwergpalm is gemakkelijk, want dit dient zo min mogelijk te gebeuren.

Winterharde Palmboom? lees verder

Yucca Rostrata? Hier vind je hetBananenplanten? vind het hier

Let erop dat u zich bij het snoeien niet bezeert aan de korte stekels die zich aan de bladstelen bevinden. De Trachycarpus fortunei is de meest verkochte palmboom, die zeer geschikt is om buiten in de volle grond of pot te plaatsen. Deze palmboom soort is de meest winterharde soort en is bestand tegen temperaturen tot zeker -10 graden Celsius.

In deze gebergtes kan de temperatuur flink dalen en daarom is deze palmboom in Nederland ook winterhard. Doordat deze palmsoort de meest winterharde soort is, wordt deze boom ook veel toegepast in bijzondere Europese tuinen - adenium woestijnroos. Daarnaast is deze Trachycarpus een robuuste plant, waar men maar weinig naar hoeft om te kijken.

Yucca Filamentosa? Kijk op de websiteMusa Basjoo? Kijk op de website

Zijn stam wordt bedekt door jute-achtige vezels, terwijl de stengels met doornen zijn bedekt (roebelenii palm). De grote bladeren steken als waaiers omhoog, waardoor deze plant meteen de aandacht trekt in uw tuin. Besluit u deze palmboom te bestellen, dan kunt u erop rekenen dat de palmboom een gemiddelde Nederlandse winter zonder problemen doorstaat.

Yucca Rostrata? Hier vind je het

Ook in de schaduw kan deze tuinplant prima groeien. De plant is moeiteloos winterhard tot -10 graden Celsius - chamaerops. Als er lagere temperaturen worden verwacht raden wij aan de plant te beschermen met vliesdoek. Naast het in de grond planten van deze palm, kunt u hem ook prima in een pot houden.

Trachycarpus? Kijk op deze websiteYucca Carnerosiana? Klik hier voor meer info

De wortels bevinden zich namelijk in een pot boven de grond, waardoor deze minder goed beschermd zijn tegen een vorstperiode (tropische palmen). Breng dus zeker bij strenge vorst vliesdoek aan rondom de plant en pot. Vliesdoek is een lichtgewicht doek dat een microklimaat creëert zodat grote of abrupte temperatuurverschillen worden opgevangen. Ondanks zijn minimale gewicht zorgt een vliesdoek voor een optimale isolatie.

Het gebruik van vliesdoek is aan te raden bij beide soorten palmbomen. De Chamaerops humilis is in de volle grond goed winterhard tot een temperatuur van -8 °C - winterharde palmbomen. De Trachycarpus fortunei, de meest winterharde soort, kan op zijn beurt een temperatuur tot wel -15 °C aan. Toch is voorzichtigheid op zijn plaats. macarthurii.

Navigation

Home

Latest Posts

Schuimbeton Droogtijd

Published Sep 20, 22
6 min read

Betonvloer Laten Leggen? De Vakman

Published Sep 15, 22
5 min read