Secret Jardin Int480

Gepubliceerd okt. 16, 21
7 min read

10 Geldbesparende Tips En Meer Voor Kwekers - depeperpot.nl

Als je al eens speciale LED lampen hebt gezien, dan weet je nu waarom je vooral veel combinaties met blauwe en rode LEDs zit - Secret Jardin DR 300W. De meeste planten hebben voldoende aan 10-12 uur licht per dag. Als planten te weinig licht krijgen, zijn de bladeren meestal bleker dan normaal en zijn ze kleiner, Bloeiende en vruchtdragende planten hebben meer uren licht nodig, tot wel 16 uur per dag.

Kweektent Met Led Bar - de PeperpotDe 3 Beste Kweektenten: De Grote Voordelen Op Een Rijtje - depeperpot.nl

Sommige lampen zijn zo sterk en/of geven zoveel warmte af, dat ze heel hoog moeten hangen, Voor een kleine oppervlakte heb je helemaal geen dure lampen nodig - Phantom Giant 360. Mammoth Elite+HC 600L. Watt vs Lumen: Watt is de hoeveelheid energie nodig om licht te maken, lumen is een eenheid om de hoeveelheid licht te meten.

Maar lumens zijn ook niet de beste manier om het licht te meten. Beter is nog in μmol/m²/s. PAR wordt ook veel gebruikt, maar uiteindelijk is dat vooral interessant voor mensen die de volledige groeicyclus van de plant willen doorlopen. Vergeet niet dat lampen energie verbruiken. Op die manier zijn de planten duurder dan dat je ze buiten opkweekt.

Kweken Met Beperkte Middelen: Binnen En Buiten - depeperpot.nl

Een super tip zijn ook de vele fora op het internet, en – grappig genoeg – vele wiet fora 😀 Welke types lampen heb je? Er zijn een aantal soorten lampen. Hieronder een overzichtje van de meest courante, de kaars laten we achterwege 😀 De typische oude gloeilampen. De hoge wattage lampen zijn amper nog te vinden, maar her en der zie nog nog wel wat - Secret Jardin INT480.

Een Kweektent. Wat Is Het Precies En Hoe Richt Je Het In - de PeperpotPhantom 480, Phantom 600 - depeperpot.nl

of beter gekend als de en de Een lamp die licht geeft door het oplichten van een fluorescerende laag onder invloed van ultraviolette stralen die opgewekt worden door gasontlading in de lamp. De opbrengst in lumen per watt is 5 tot 6 keer hoger (Kweektent). Ze zijn goedkoop en verbruiken minder energie, maar koop wel liefst daglicht lampen (let op het label: 6400K of hoger),.

Natuurlijk, mijn pepertjes gaan in mei naar de serre, dus voor mij niet belangrijk. Voor de rest is dit een goede lamp om o. a. sla en kruiden onder te kweken. Zogezegd de meest efficiënte lampen met het meest intense licht, maar duur. Er zijn een aantal verschillende soorten: Mercury Vapor, Metal Halide, High Pressure Sodium, Low Pressure Sodium Maar, voor de meeste mensen – die gewoon enkele plantjes voor buiten en de serre willen opkweken tegen de lente – is dit waarschijnlijk overkill.

Kweektent Inrichten - Online Store

We spreken hier niet over kleine LED’s maar over High Powered Bright LEDs van 1, 3 of meer watt. Je ziet ze ook heel veel terugkomen in de kleine Smart Gardens. Aangezien planten voornamelijk rood en blauw licht nodig hebben, kan de fabrikant spelen met de aantallen rood versus blauw (en andere kleuren).

kweektent Een Leuke Hobby Voor Kinderen - Alles Over Tuin - de PeperpotVoeding En Kweek Producten - de Peperpot
Phantom 480, Phantom 600Kweek Zelf Uw Groenten En Kruiden In Een Kweektent

In de winter zie je soms wel eens een serre met roos licht! We mogen niet denken dat er enkel die rode en blauwe LEDs worden gebruikt, velen gebruiken ook LEDs met het volledige spectrum aan zichtbaar licht (Phantom 480, Phantom 600). Led lampen zijn ook niet zo goedkoop als je denkt, maar zijn wel zuinig in verbruik.

Het internet en youtube staat vol handige tips en tricks. Je hebt dan ook de keuze tussen allerlei gewenste kleuren en je kan SMD, CREE of COB LEDs gebruiken (de verschillen tussen die leds zijn niet belangrijk voor dit artikel, enkel de “die hard fan”) - Mammoth Elite+HC 480L. Reflectoren Licht wil altijd alle kanten op.

Kweektent Inrichten - Online Store

Kweektenten? Dit Moet Je Weten - De Beste Tuinen BlogBeste Setup Om Binnen Te Kweken - depeperpot.nl

Zon is gratis, maar elektriciteit niet. Daarom willen we het licht sturen naar waar het hoort, de planten, om de efficiëntie van onze opstelling te verhogen. Dat gebeurt aan de hand van reflectoren. Er zijn verschillende soorten reflectoren. Afhankelijk van de vormgeving kan het licht “gericht” (grootte van de lichthoek bv.) worden en om “hotspots” (teveel licht geconcentreerd op een bepaald punt) te minimaliseren.

Over ’t algemeen bestaan de reflector kappen uit gepolijst of gehamerd aluminium, eventueel met een speciale coating. Verschillende reflectoren Ondanks de reflectoren over de lampen, zal er nog steeds een deel licht verloren gaan. Om dat lichtverlies tegen te gaan, kweekt men ook wel eens in een groeitent waarvan de binnenkant wit is of bestaat uit een reflecterende stof (meestal zilverachtig). Phantom Giant 360.Een kastje bouwen met een aluminium frame of wat planken. Daarna bedekken met iets reflecterend. Het interessants is een goede reflector folie, maar je kan ook andere zaken gebruiken (van beste naar slechtste): witkalkwitte grondverfmat witte verfzwart/wit foliehooglans verfalu-foliezelfs van die eerste-hulp-dekentjes zijn bruikbaar Zo’n tentjes zijn natuurlijk alleen van belang voor mensen die het wat professioneler willen aanpakken.

Secret Jardin Int480 - depeperpot.nl

Jouw keuze zal vooral van jouw doel afhangen en mag zich niet beperken tot de voorbeelden hieronder. Het zijn eerder richtlijnen en bepaalde mensen zullen mij misschien tegenspreken. Simpel en goed genoeg voor de beginner Wil je slechts een paar plantjes opkweken zoals tomaten, pepers of paprika’s, pompoenplantjes… om in de lente uit planten of wil je wat kruiden en sla binnenshuis kweken, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een 60x40cm bakje voorzien van 2 x TL-lampen (koud wit licht, liefst 6400K), zoals hieronder: Je kan ook een voorraadstelling ombouwen en/of spelen met enkele TL lampen en een kweekbak eronder.

Zolang je maar Cool White neemt, dat is meestal goed genoeg voor de zaailingen. Liefst 2 naast elkaar. Sommige raden zelfs 3 lampen aan waarvan 1 Warm White, maar dat is niet echt nodig. De lamp zet je beter aan een tijdschakelaar, dat spaart je de moeite van aan en uit te zetten, én als je nachttarief hebt, zet je het licht automatisch aan tijdens de nacht (besparing, efficiëntie! ;p ).

Dat zal een beetje afhangen van de planten en hoe snel ze moeten groeien. Soms moet een mens creatief zijn Mag het een beetje meer zijn? In dat geval heb je de keuze tussen LED lampen en HID lampen. Afhankelijk van het oppervlakte dat je wilt belichten (0. 8m² en meer), zit je met HID lampen makkelijk aan 125-250 of zelfs 400Watt (als je de volledige levenscyclus van de plant wil doorgaan).

Kweektent - depeperpot.nl

Wakkert het stralende lenteweer het verlangen aan om een eigen moestuin te beginnen, maar ben je nog een ‘groentje’ op het gebied van kweken? Lees dan de onderstaande tips en geniet straks van sappige en smaakvolle groenten uit eigen tuin. Het succes van je moestuin heeft alles te maken met de weersomstandigheden, de kwaliteit van de grond, de keuze van de plek, de bemesting en het zaaien. Mammoth Elite+HC 900L.

Tip 1: Kies een goede plek om je groenten te kweken Om te beginnen, bepaal je eerst waar de moestuin moet komen - Mammoth Elite+HC 900L. De beste plek ligt uit de wind en krijgt voldoende zon (minimaal 6 uur). Zo zullen de groenten sneller gaan groeien en blijven ze goed beschermd. Heb je een locatie gekozen, maak dan de ondergrond vlak zodat regen- of sproeiwater goed kan worden opgenomen door de planten.

Bovendien zorgt een gezonde bodem voor sterkere planten die beter bestand zijn tegen ziekten. Ga je aan de slag met de grond, bereidt dan het zaaibed grondig voor. Woel eerst de aarde goed om en verwijder onkruid resten en oude begroeiing. Hark daarna de grond los en strooi de zaden.

Navigation

Home

Latest Posts

Schuimbeton Droogtijd

Published Sep 20, 22
6 min read

Betonvloer Laten Leggen? De Vakman

Published Sep 15, 22
5 min read